Paljon onnea Janne! Toivottavasti juhlapäiväsi on yhtä iloinen, kuin tämän nallen mäenlasku :-)

3D-korttien tekeminen on puuhaa, josta joko pitää tai sitten sitä ei voi sietää. Vain kokeilemalla voi selvittää, kumpaan joukkoon itse kuuluu.

3D-korteissa käytetään useimmiten valmiiksi ostettuja kuvia, jotka leikataan irti paperista ja liimataan kohotarroilla kerroksittain. Alimmaiseksi laitetaan kuva, joka on täydellinen, ja sen päälle kerroksittain kuvia, joista aina puuttuu joitain elementtejä. Kerroksia saattaa olla hyvinkin monia, aivan tavallista on 6-7-kerroksiset kuvat.

Kohotarrat myydään levyissä tai rullista, joista irrotetaan tai leikataan sopivia paloja kuvioiden taakse. Alimmaisen kerroksen kiinnitän yleensä korttipohjaan kaksipuolisella teipillä, sitä ei vielä tarvitse kohottaa alustasta.

Jos leikatut kuviot ovat hyvin pieniä, on hyvä leikata valmiit kohotarrapalat kahteen tai neljään osaan. Työ ei itsessään ole vaikeaa, mutta vaatii kyllä rauhallisuutta ja vakaata kättä.

Alla vielä kuvia kerholaisteni töistä. Ensimmäisenä lähikuva valmiin työn kerroksista ja seuraavana sama kortti suoraan ylhäältä kuvattuna.