Monella on kuusessa roikkumassa useita lasten tekemiä ja lahjaksi saatuja koristeita. Itse kävin läpi koristelaatikkoa ja sieltä löytyi aarteita, joista en luopuisi. Osa näistä koristeista on itse tekemiäni, osa lasten töitä ja osa saatu lahjaksi.

Tämä enkeli on luultavasti lasten tekemä, tai sitten minun tekemäni malli lapsille. Siivet on Stiffyllä kovetettua pitsiä, massapallo, askartelupunosta, pari helmeä ja hiuksia. Tämä meillä on ollut kuusessa jo pitkään.

Tämän huovutetun sydämen olen saanut joskus joulukoristevaihdossa. Se on ensin virkattu ja sitten huovutettu, sisällä jotain vanua. Söpö!

 

Tässä sitten itse kirjottu sydän. Näitä tein lahjaksi joitakin vuosia sitten hirveän kasan ja muutama jäi kotiinkin. Sydän on leikattu huopalevystä ja koristeena paljon helmiä.

Käpyenkeli on iki-ihana <3 Näitä pitäisi joskus tehdä oikein suuri määrä...

Teimme monta vuotta sitten lasten kanssa kerhossa rautalanka-askartelua ja tämä koriste on yhden kerholaisen minulle lahjoittama.

Tässä on hauskasti kierrätetty diakehys, joita ehkä löytyy muidenkin nurkista. Olen saanut tämänkin joulukoristevaihdossa.

Nämä enkelit eivät ole vanhoja, vaan askartelin ne vajaa viikko sitten seurakuntamme naisten saunaillassa. Oli ihanaa seurata, miten naiset innostuivat tekemään suuret määrät enkeleitä. Keskimmäinen on toistaiseksi siivetön ja yritän saada sille kiinnitettyä siivet ennen kuuseen ripustamista.

Paperimassakoristeet on aivan ihania: kevyitä ja jännittävän näköisiä. Tämä yksilö on luultavasti kälyni tekemä ja ollut alunperin lahjan koristeena. Sieltä se sitten on siirtynyt kuuseen.

Tässä on todella joulun sanoma pähkinänkuoressa. Olen saanut tämän joskus lahjaksi, mutta näitä olisi helppo tehdä itsekin.

Hamahelmitähdet ovat kanssa kestosuosikkejani. Tässä kummipoikani ja hänen sisarensa tekemä tähtönen.

 

Käpytonttu, ihan yhtä söpö, kuin aiemmin ollut käpyenkeli.

Tämä on myös lahjaksi saatu sydän, jotenkin 70-lukulainen...

Tästä puuompusta tulee aivan lapsuus mieleen. Muistan, että äitini teki meille kuuseen vastaavanlaisia, mutta hän täytti keskellä olevan reiän lastuilla.

Ja viimeisenä tonttu, joka on aivan herttainen, vaikka ilme onkin vähän häijy. Puisesta tähdestä ei siis ole mitenkään pakko tehdä tähteä, jos huvittaisi enemmän tehdä tonttu...

Toivottavasti näistä on jotain iloa ja inspiraatiota. Omia joulukoristeitaan kannattaa aika-ajoin katsella vähän tarkemmin ja pohtia, miksi toiset niistä ovat rakkaampia.