Tämän helpon adventtikynttilän voi askarrella yhdessä lapsen kanssa.

 

Kynttilään tarvitset vessapaperirullan, jotain päällystemateriaalia ja rautalankaa. Työkaluja on hyvä olla sakset, sivuleikkurit, kärkipihdit ja liimaa.

Päällysmateriaali liimataan rullan päälle ja ylimenevät reunat käännetään päistä rullan sisäpuolelle. Käytin mallityössä kullan väristä käärepaperia, mutta voit aivan yhtä hyvin käyttää tavallista valkoista paperia, aikakauslehden kaunista kuvasivua, kuviolävistimellä leikattuja pieniä kuvioita, lapsen piirustusta tai vaikka maalata rullan.

Rullan yläreunaan leikataan kaksi noin 1 cm syvyistä halkemaa vastakkaisille puolille.

Kynttilän liekki taitellaan noin 30 cm pituisesti rautalangasta. Käytin itse rautakaupan halpaa puutikun ympärille kiedottua lankaa. Ensin taitetaan lanka kaksinkerroin ja taitekohtaa painetaan kärkipihdeillä hieman suipoksi. Tämän jälkeen kierretään kynttilän sydämen kohdalle kierrettä noin1 cm matkalle ja käännetään loppupäät kohtisuoraan sivuille. 

Kohtisuorista päistä taitetaan rautalanka alaspäin kynttilärullan halkaisijan leveydeltä ja päistä kierretään kärkipihdeilä kiemurat.

Lopuksi vain kiinnitetään liekki kynttilän yläreunassa oleviin halkeamiin. Jos teet neljä kynttilää adventin jokaistä pyhää varten, voit pitää kynttilöiden liekit ylösalaisin oikeaan hetkeen saakka. Täydellisen turvallinen adventtikynttelikkö lapsen huoneeseen.