Onnentähdistä, joita tein 1.12. voi koota mielenkiintoisen mobilen, joka heiluu somasti ilmavirrassa.

Tein mobilea varten sekä kullan että hopean värisiä tähtiä, kaikkiaan 24 kpl.

Lisäksi tarvitaan rautalankaa. Kaariin leikataan kaksi pidempää pätkää, toinen noin 25 cm ja toinen noin 20 cm. Tähtien kiinnittämistä varten on vaikea sanoa tarkasti rautalangan pituutta, koska se riippuu tähden koosta.

leikkaa rautalangasta pidemmät pätkät ja taivuta ne ensin kaksinkerroin ja sitten alla olevan kuvan mukaisesti. Keskelle muodostetaan siis lenkki ja samoin päihin.

Alin kuva on tähtien kiinnittämiseen tarvittava kaksilenkkinen rautalanka. Tee ensin tähteen lävistysreikä terävällä parsinneulalla tai pistelypiikillä. Työnnä rautalanka tähden sakaroiden välistä sisää ja vastakkaisen tähden huipusta ulos. Tämän jälkeen taivuta kärkipihdeillä lenkki rautalangan päähän ja katkaise rautalanka jättäen toiseen päähän noin 1,5 cm pätkä toista lenkkiä varten. Tähden rautalangan ei tarvitse olla kovin tiukka.

Tässä kaaviokuvassa esitän, miten liität toisiinsa pitkät kaaret ja lyhyiden tähtilenkkien avulla.

Viimeisessä kuvassa on vielä kokonaisuus. Käännä keskikohdan tähtilenkkien koukkuja niin, että kaaret asettuvat noin 90 asteen kulmaan toisiinsa nähden. Jos sait tehtyä riittävän suuret lenkit, koko mobile keinuu vapaasti ja kevyesti.