Tämänpäiväinen malli on pallo, jollaiseen ihastuin jo lapsena. Muistan ostaneeni vaaleanpunaisen kartonkipallon järjestöjen myyjäisistä ja miettineeni osaisinko tehdä itse samanlaisen. Tässä pallon ohje iloksenne. Mallityö on ystäväni Katrin ja hänen Elisa tyttärensä tekemä.

 Palloa varten tarvitset paperia tai taipuisaa kartonkia. Tämä pallo on toteuteuttu niin, että alimpana löytyvä kolmiot-ympyrässä kuva on tulostettu ja sen taakse on liimattu kaunista kullan väristä lahjapaperia. Näin saatu paperi on sopivan paksuista.

Liimaaminen onnistuu kätevästi niin, että sivelet hyvin ohuen kerroksen hieman ohennettua puuliimaa tulosteen taakse ja painat lahjapaperin siihen kiinni. Liian paksu liimakerros tekee paperista kostean ja ryppyisen. Käytän liimakerroksen tasoittamiseen liimalastaa tai paksuhkosta pahvista leikattua palasta.

Liiman kuivuttua kunnolla leikataan ympyrät irti paperista. Leikatuista palasista taitetaan ympyrään piirrettyjä viivoja pitkin kolme osiota. Näihin osioihin laitetaan liimaa ja yhdistettään palaset toisiinsa. 20 palasta muodostuu lopulta pallo.

Pallon voi ripustaa kuuseen tai ikkunaan koristeeksi. Kopiokoneella saat suurennettua tai pienennettyä ympyröitä ja voit näin tehdä eri kokoisia palloja.