Silkkipaperista tehty lasimaalaus on monelle tuttu alakoulun askartelutunneilta. Työ on siitä mukava, että sen voi tehdä yhdessä lasten kanssa yksinkertaisilla menetelmillä tai sitten vähän vaativammin ja kunnianhimoisemmin. Tämä enkelityö on lapseni tekemä jouluaskartelu vuosien takaa. Joka joulu se nostetaan esille ja asetetaan johonkin ikkunaan.

Lasimaalauksiin sopivia kuvia löytyy monista värityskirjoista ja lasten piirustukset jalostuvat upeiksi lasimaalauksiksi.

Työhön tarvitset mustaa tai tummaa paperia, kartonkia tai kartonkisuikaleita, eri värisiä silkkipapereita, sakset, askarteluveitsen, pistelypuikon ja alustan sekä liimaa. Osa työvälineistä on vaihtoehtoisia eri tekniikoissa.

Toteutettavan kuvan valinnan jälkeen päätät tekniikan, jota käytät. Voit kopioida kuvan kartonkiarkille ja leikata aukot sopiviin kohtiin. Työn voi  myös toteuttaa kartonkisuikaleilla, jotka liimataan osittain päällekäin. Pienten lasten kanssa voi hyvin käyttää tekniikkaa, jossa pistellään pistelypuikolla reikiä vieriviereen kartonkiin piirrettyä viivaa seuraten ja tämän jälkeen kuvio irrotetaan kuin repäisyviivaa pitkin.

Värien sommittelussa ei kannata olla liian varovainen. Lasimaalauksen tyyliin sopii loistavat värit ja rohkeat yhdistelmät. Vaihtoehtoisesti voit pidättäytyä yhden värin eri sävyissä.

Lähetä minulle kuva tekemästäsi lasimaalauksesta osoitteeseen [email protected] ja liitän sen tähän joulukalenterin luukkuun.