Jokaisella käsitöitä tekevällä on paljon pieniä tarvikkeita, joilla pitäisi olla kätevä säilytysrasia. Koetin ratkaista tätä pulmaa valmistamalla itselleni ompelurasian, jossa on paikka monille tarvitsemilleni välineille ja tarvikkeille.

Kokeilin erilaisia muotoja ja päädyin neliöpohjaiseen rasiaan, jossa sivut kapenevat ylöspäin. Rasia suljetaan yläreunasta tarranauhoilla ja tukeva kansi pitää sen jämäkästi kiinni. Kantokahvoista sitä voi helposti siirrellä ja kantaa vaikka olkapäällä.

Rasian lähtökohtana oli lajitelma välineitä, joita tahdoin ehdottomasti saada siihen mahtumaan. Keräsin ensin kaikki mahdolliset välineet pöydälle ja valitsin niistä tärkeimmät. Ihan kaikki ei tosiaan rasiaan sopinut, vaan osa jäi rannalle ja odottamaan seuraavaa rasiaprojektia.

Tässä vaiheessa rasian sivuihin on jo ommeltu taskuja erilaisille välineille.

Kirjoin kukkakuvia sivujen ulkoreunoille.

Saksiosasto, jossa on oma lokero askarteluveitselle ja syyringille.  Alhaalla keskellä on kolmas alaspäin aukeava saksilokero, jossa on tässä kuvassa tyhjänä.

T'ästä sivusta löytyy pyyhekumi, terotin, linkkari, mittanauha, lankaa ja erilaisia kyniä.

Tasku kangasliidulle sekä kynille ja muille sopivan kokoisille tarvikkeille.

Yläreunassa neulakirja valkoisesta askarteluhuovasta, rasiaan kiinni ommeltu neulatyyny, läpinäkyvä tasku päättelyapulaitteelle ja säilytyskohta hakaneuloille ja kirjontamerkeille.

Tässä vielä koko rasia levällään.

...ja osittain suljettuna. Sisälle mahtuu vielä erillinen pikkulaatikosto, jossa voi säilyttää lankoja, nappeja ja muita pikkutavaroita.