Tämän päivän jouluomena tehdään neulahuovuttamalla superlonista leikatun palasen päälle. Nämä jouluomenat ovat kerholaisteni tekemiä.

Työ aloitetaan leikkaamalla superlonista palanen, jonka koko on noin. 5x5x5 cm. sen kaikiltta pitkiltä sivuilta leikataan terävät osat pois. Muodon ei tarvitse olla pyöreä, sillä neulahuovutuksessa muoto tarkentuu työn edetessä.

Superlonin ympärille kiedotaan villaan ja sitä ruvetaan tökkimään huovutusneulalla. Työskennellessä kannattaa käyttää alla superlonin palasta, sillä neulan isku pöydän pintaan aiheuttaa sen katkeamisen. Varo myös sormiasi, sillä neula on erittäin terävä. Jos neula taipuu työssä, älä yritä vääntää sitä takaisin suoraksi, vaan pistele sillä vinossa niin pitkään kuin se pysyy ehjänä. Neulan taivuttaminen suoraksi aiheuttaa sen katkeamisen hyvin nopeasti.

Omenan lehdet tehdään vihreästä villasta. superlonalustan päällä pistelemällä. Asettele villa ensin suunnilleen lehden muotoisesti ja pistele sen äärireunat ja sen jälkeen jonkin verran keskustaa. Käännä lehti ja tee sama toisella puolelle. Toista näitä vaiheita 6-8 kertaa ja tarkista lehden muoto.

Varren pätkä toteutetaan suunnilleen samalla tavalla. Omenan alapuolelle tehdään varren värisestä villasta pieni kanta, joka pistellään melko voimakkaasti omenaan  kiinni niin, että sen kohdalle syntyy painauma.

Saisiko olla punaposkista omenaa? Nam!