Lapsen kirjoneuleisiin hiihtosukkiin neulotaan jokaiseen silmukkaan monta lämminta ajatusta ja paljon rakkautta. Mallisukat on neulottu Nalle-langasta.

Luo alussa punaisella langalla 48 silmukkaa ja neulotaan 2o 2n joustinneuletta noin 6 cm. Tämän jälkeen aloita mallineule. Nilkan kohdalle neulotaan valkoisella langalla noin 6 cm 2o 2n joustinneuletta.

Neulo kantapää punaisella langalla. Siihen käytetään puolet silmuikoista (24s) ja niiden keskikohtaan lisätään yksi silmukka, jotta saadaan pariton määrä. Oikeat kerrokset neulotaan oikein, vain ensimmäinen silmukka nostetaan neulomatta. Nosta nurjalla kerroksella ensimmäinen neulomatta, neulo seuraava nurin ja tämän jälkeen neulo aina jokaitoinen silmukka ja jätä jokatoinen neulomatta. Kantalappua varten neulo 24 kerrosta. Aloita tämän jälkeen kantapohjan kavennukset nurjalla kerroksella. Neulo ensin 16 silmukkaa, kavenna kaksi seuraavaa nurin yhteen ja käännetään. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo seuraavat 7 silmukkaa oikein ja tee ylivetämisen kavennus kadelle seuraavalle silmukalle ja käänny. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta neulo seuraavista 7 silmukasta jokaitoinen ja nosta jokatoinen neulomatta, neulo kaksi seuraavaa nurin yhteen. Jatka näin, kunnes puikolla on jäljellä kahdeksan silmukkaa.

Nosta kantalapun sivulta silmukoita, neulotaan odottamassa olleet silmukat ja nostetaan myös kantalapun toiselta puolelta silmukoita. Jaa tässä vaiheessa kantapohjan silmukat tasan kahden puikon kesken. Kavenna jokatoisella kerroksella silmukoita kantalapun yläreunan kohdalta, kunnes kaikilla puikoilla on jälleen 12 silmukkaa. Neulo sukan kärkiosaan aina kaksi kerrosta samalla langalla. Vaihda lanka aina sukan pohjassa.

Aloita kärkikavennus pikkuvarpaan juuresta. Tee kavennukset puikon keskikohdalla ja lopussa yhteenvetämisen kavennuksena. Neulo neljä välikerrosta. Tee jälleen kavennukset puikon keskikohdalla ja lopussa. Neulo kolme välikerrosta. Seuraavaksi kavennuskerroksessa on kaksi silmukkaa kavennusten välissä ja kerroksen jälkeen neulotaan kaksi välikerrosta. Seuraavalla kerroksella neulotaan yksi silmukka kavennusten väliin ja kerroksen jälkeen neulotaan yksi välikerros. Viimeisellä kavennuskerroksella ei kavennusten väliin jää enää yhtään välisilmukoita. Vedä lopuksi lanka kaikkien jäljelle jääneiden silmukoiden läpi. Päättele langat ja höyrytä sukat.

malli (c) Minttu Auvinen 2007