Ripusta tänä vuonna kuuseen pieni kirja, johon voit kirjoittaa joulurunoja tai laulujen sanoja. Kirja on aivan pikkuruinen ja se on tehty japanilaisen kirjansidonnan menetelmällä. Toki voit toteuttaa kirjan suurempana, jolloin sitä voi käyttää muistikirjana ihan oikeasti.

Kirjaa varten tarvitset kopiopaperiarkin. Taittele se kaksinkerroin, revi palat irti toisistaan, taita uudelleen ja revi taas, kunnes sinulla on 32 pikkuruista palasta. Revitty reuna on hauskan näköinen kirjassa, mutta toki voit käyttää saksia tai leikkuria, jos niin haluat.

Leikkaa kansiksi kaksi lehtien kokoista palasta haluamastasi paperista tai kankaasta. Kankaan voi hyvin liimata paperille ennen kirjan kokoamista, jotta se pysyisi hyvin mallissaan. Voit kirjoa kansien paperille tai kankaalle kuvioita ennen lehtien ompelemista.

Tee kansiin ja lehtiin reiät pistelemällä piikillä täsmälleen samoihin kohtiin  neljä reikää. Kokoa kirjan osat päällekkäin ja ompele ne yhteen helmilangalla esimerkiksi Curecissa kerrotulla tavalla.

Kirjan ompelu ei ole vaikeaa, mutta alkuun kannattaa noudattaa ohjetta aika tarkasti. Tässä siis ompelu vaihe vaiheelta:

  1. neula ylös reiästä 1, tälä langan päätä noin 5 cm
  2. neula alas reiästä 2
  3. nela ylös reiästä 3
  4. neula alas reiästä 4
  5. kierrä kirjan alareunan kautta ja laita neula alas uudelleen reiästä 4
  6. kierrä kirjan selän kautta ja laita neula alas uudelleen reiästä 4
  7. neula ylös reiästä 3
  8. neula ylös reiästä 3
  9. neula alas reiästä 2
  10. neula alas reiästä 2
  11. neula ylös reiästä 1
  12. neula ylös reiästä 1
  13. neula ylös reiästä 1
  14. solmi lankojen päät yhteen ja katkaise